Chinatea.nl
Van alle verkopen gaat 50% van de nettowinst naar weeshuizen in China


Chinatea.nl
Van harte welkom op de website van Chinatea.nl, de ten doel is om zoveel mogelijk Weeshuizen in China te ondersteunen met goederen t.b.v. de weeskinderen.
Het begon allemaal toen ik een aantal jaren geleden op de televisie een reportage zag over een tehuis voor weeskinderen in China. De schrijnende beelden van deze kinderen bleven maar in mijn gedachten opkomen waarna ik me voornam om iets voor deze Chinese kinderen te gaan betekenen.
Gefascineerd door de cultuur en schoonheden van het land heb ik in januari 2010 een bezoek gebracht aan China. Ten tijde van deze reis ben ik steeds meer onder de indruk geraakt van de Chinese cultuur waarbij het drinken van thee een eeuwenoude traditie is. Het land kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan theeschenkerijen en tijdens mijn bezoek aan China stond voor mij al snel vast dat ik dit prachtige Chinese product zou gaan gebruiken om zoveel mogelijk Weeshuizen in China te gaan ondersteunen t.b.v. de weeskinderen.
Het importeren van Chinese thee en deze in Nederland verkopen om met de opbrengst Chinese weeskinderen te verblijden met goederen, dit is wat ik sindsdien voor ogen heb. Eenmaal terug gekomen in Nederland ben ik mij gaan verdiepen in het aanbod van Chinese theehandelaren en –fabrieken en na het leggen van een aantal contacten, heb ik in augustus/ september 2010 wederom een bezoek gebracht aan China. Tijdens deze reis heb ik een bezoek gebracht aan een aantal theefabrikanten en –distributeurs en heb ik de zakelijke contacten geformaliseerd. Op 24 Oktober 2010 heb ik de beslissing genomen om Chinatea.nl op te richten. Met de lancering van deze website is de Chinatea.nl een feit!

Wat is de doelstelling van Chinatea.nl
Chinatea.nl heeft ten doel om zoveel mogelijk Weeshuizen in China te gaan ondersteunen t.b.v. de weeskinderen. Van alle verkopen door Chinatea.nl zal 50% van de nettowinst worden geschonken aan diverse weeshuizen in China. De schenkingen zullen worden geïnvesteerd in zaken als bedden, kleding, meubilair, speelgoed en al wat nodig is om de levenstandaard van deze kinderen te vergroten.
Onze vrijwilligers in China maken de inventarisatie waarna ik naar China afreis om met de Notaris aldaar het financieel af te ronden. Elke leverancier zal zijn/haar declaratie indienen bij de Notaris, deze zal na controle en goedkeuring worden uitbetaald. Wij hopen dat u Chinatea.nl zal steunen zodat wij vele kinderen in China kunnen verblijden.

Muziek project: The Chinese Tea Song
Speciaal in opdracht van voor Chinatea.nl is door Componist/Tekstschrijver/Musicus Peter Hofman een nummer gecomponeerd: Chinese Tea Song. Naast deze Engelstalige versie met een Chinese muzikale omlijsting, zal op korte termijn een traditionele Chinese uitvoering worden opgenomen.
Verder komt er ook van het zelfde nummer een remix van dance en house. Drie verschillende uitvoeringen van hetzelfde nummer. Een fragment van de Engelstalige editie Chinese Tea Song is te beluisteren op onze website.

FilmpProject: China Now!
Dit jaar zal wordt gestart met het maken van de film China Now! , deze film geeft met bewegende en stilstaande beelden het oude en het nieuwe China weer. De film krijgt een moderne uitstraling en geeft China van nu weer. De Chinese Tea Song zal de leidraad zijn in de film, beiden geven het traditionele, het oude, het nieuwe China in beeld en geluid. Bij het verschijnen van de film zal deze aangeboden worden voor het Film Festival in Cannes. Tegelijk zal de Film in China en de rest van de wereld verschijnen